Něco málo o přesnosti #2

To si tak chodíš v klidu běhat, den za dnem, týden za týdnem … a najednou, jednoho dne, vstaneš v 5 hodin ráno a chystáš se na dlouhý běh, vykopeš se z domu do šera, zimy a zjistíš, že se STRYD nepřipojil. Říkáš si, že chvilku počkáš, připojí se hrudní pás, chytí se GPS signál a STRYD pořád nic. No nic no, ukončím aktivitu (STRYD Workout application) na hodinkách, spustím jinou aktivitu – Trailový běh a vyrazím.

Běželo se mi opravdu dobře. Aby nedošlo k nějakému omylu, neletěl jsem jako vítr, jen jsem se prostě valil vpřed tak nějak v pohodě. Co mne ale opravdu otrávilo, bylo to, jak mi lítalo tempo. Rozptyl hodnot se pohyboval od cca 5 min/km až po 12 min/km. Hodnoty tempa, který mi ukazoval sporttester rozhodně neodpovídaly skutečnosti. Nálada na bodu mrazu. Mám ve zvyku si i při dlouhém běhu několikrát vyzkoušet výkon přes 300W na pár stovek metrů (maximálně tak na kilometr). To jsem také nemohl, protože jsem prostě žádné watty aktuálně neměřil. Nálada ještě horší.

Zkrátím to. Uvědomil jsem si, jak je pro mne STRYD při běhu důležitý. Zvykl jsem si na něj. Doma jsem zjistil, že STRYD asi totálně “chcípnul”. Když jsem umístil STRYD na nabíječku, žádná odezva, ani neprobliknul, prostě nic. 

Zkontaktoval jsem podporu STRYDu a začal hledat na internetu různé rady a jestli náhodou nebude někdo prodávat nějaký použitý kousek. Vyzkoušel jsem všechno možné, zkoušel jsem i rady od podpory, trvalo to několik dní, bez výsledku. Objevil jsem jeden použitý kousek na internetu, který byl ještě v záruce a ihned kontaktoval prodejce a objednal. Z podpory STRYDu mi nabídli velmi slušnou slevu na nový kus. Měli se mnou opravdu trpělivost a pak ještě ta nabídka. Super. Slušně jsem jim poděkoval a odmítl. Další den už na mne čekal můj “nový” STRYD v Zásilkovně. Nabil jsem jej do plna a ještě týž den vyběhl …..

Super, paráda, vše funguje … tempo je opět již mnohem stabilnější, watty OK, nálada OK, pocit z běhu OK.

Takže na závěr jedna malá rada pro všechny, kteří časem začnou pochybovat o tom, zda je pro ně STRYD přínosem oproti GPS. Jednoduše nechte STRYD doma a vyběhněte bez něj …. Ručím za to, že než doběhnete svůj trénink, odpovíte sami. 

Ať to běhá.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *