Něco málo o přesnosti

Nemám v úmyslu provádět sofistikované pokusy, které by potvrzovaly nebo naopak vyvracely různá tvrzení o přesnosti STRYDu. Pouze se připojím k řadě těch, kteří se již k přesnosti STRYDu vyjádřili přede mnou. Moje hodnocení přesnosti STRYDu je čistě subjektivní.

STRYD je velmi přesný, přesnější než GPS 

Porovnání přesnosti GPS a STRYDu

Samozřejmě, že záleží na podmínkách, ve kterých běžíš, Poběžíš-li po rovině, na volném prostranství (žádné stromy, budovy, …..), ideální počasí (mlha, mraky, déšť, sněžení versus zcela jasné počasí) potom přesnost GPS značně roste, STRYD něco takového vůbec nezajímá, měří pořád stejně velmi přesně. Já běhám z 90% v kopcovitém terénu, v lese, počasí v naší oblasti také není každý den jako na Kanárech.

  1. Zapínám sporttester vždy na stejném místě při průchodu bránou u domu, první kilometr mi to hlásí vždy na stejném místě v lese. Je jedno jestli běžím rychle, pomalu, jestli mám boty takový nebo makový – GPS hlásí první kilometr téměř vždy jinde, někdy dříve, někdy později, řádově se jedná o desítky metrů.
  2. Dobíhám k místu, kde je přes cestu závora, vždy mám na sporttesteru vzdálenost 2,38km – GPS opět ukazuje rozdíly jako v předešlém případě.
  3. Snažím-li se držet konstantní tempo se STRYDem, tak mi tempo mírně kolísá (hlavně mou vinou), ale je pořád v rámci rozumné tolerance použitelné. S GPS to také nebylo úplně špatné, ale stávalo se, že NĚKDY zřejmě vypadlo spojení s družicemi a akcelerometr nedopočítával zcela ideálně a najednou jsem běžel tempem @12:34 a za nějakou dobu jsem zase “letěl” v tempu @3:40. Ve výsledném souhrnu běhu se může průměrné tempo téměř shodovat (STRYD versus GPS), ale budeme-li pracovat s okamžitou hodnotou tempa při běhu, je volba zcela jasná – opět STRYD.
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *