#2 Pro perfekcionisty KALIBRACE

I když se můžeme dočíst, že kalibrace STRYDu není nutná, je mezi uživateli mnoho běžců, pro které je co nejvyšší přesnost měření velmi důležitá. Já patřím někam mezi. Neopovrhl bych co největší přesností, ale vzhledem k tomu, že kalibraci je nutné provést na běžeckém oválu, a ten nikde v mojí blízkosti není, v klidu jsem se spokojil se základním nastavením a zakázáním automatické kalibrace. Jak jsem již zmínil, kalibrace se provádí na atletickém oválu známé délky, tzn. není zcela nezbytné kalibrovat STRYD na 400m oválu ….

  1. Nasaď STRYD na levou botu, pokud běžíš proti směru hodinových ručiček na trati (nebo na pravou botu, pokud běžíš ve směru hodinových ručiček).
  2. Na hodinkách nastav “Běh”, počkej až se připojí již dříve spárovaný STRYD, vypni v hodinkách GPS.
  3. Rozcvič se, rozklusej se …spusť v hodinkách “Běh”.
  4. Poběžíš ve vnitřní dráze cca 20 cm od levého okraje, rovnoměrným tempem.
  5. Start – došlápnutí levou nohou na startovací čáru + odmáčknutí na hodinkách LAP (u GF5X+ vpravo dole).
  6. STRYD doporučuje běžet 8 kol (v tabulce STRYDu je 12 řádků, chceš-li být přesnější, běž 12 kol), na konci každého kola došlápneš levou nohou na startovní čáru + odmáčkneš na hodinkách LAP.
  7. Cíl – po odběhnutí potřebného počtu kol v cíli opět došlápneš levou nohou na cílovou čáru + okamžitě zastav na cílové čáře. Ujisti se, že jsi na cílové čáře šlápl nohou, na které je Stryd, a nepokračuj dále. To je nutnost. Počkej 10 sekund, než zastavíš aktivitu “Běh” poté, co stojíš na cílové čáře.
  8. Do tabulky, kterou si můžeš stáhnout na tomto odkaze https://docs.google.com/spreadsheets/d/1coc6_gmFODTql-8W4MhD0pKKtAltDdWor-ZQsNPj5nY/edit?usp=sharing, zapiš do jednoho sloupce známou vzdálenost a do druhého sloupce vzdálenost naměřenou STRYDem. Automaticky ti tabulka ukáže nový kalibrační faktor. 
  9. Na Garmin Fenix 5X Plus poté postupuji takto: Nastavení -> Snímače a příslušenství -> NS – XXXXX -> Faktor Kalibrace -> Nastavit hodnotu …. No a zde zadám nový kalibrační faktor.

©STRYD, materiály využity se svolením STRYD.CZ

Příspěvek byl publikován v rubrice Praxe se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *